ΑΝΔΡΟΣ

Welcome

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το 2ο μεγαλύτερο. Έχει έκταση 380 τ. χλμ και συνολικό μήκος 117 χλμ. Απέχει 37 ναυτικά μίλια από τη Ραφήνα, δηλαδή 2 ώρες περίπου με το Καράβι. Είναι η γεωγραφική συνέχεια της Εύβοιας από την οποία χωρίζεται με το Κάβο – Ντόρο.

Η Άνδρος χαρακτηρίζεται ως το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων. Λόγω των πλούσιων πηγών της (χαρακτηριστικό ότι παλιά λεγόταν Υδρούσσα) εμφανίζει χωριά με πλούσιο πράσινο όπως βελανιδιές και πλατάνια που δεν συνηθίζεται στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Σε συνδυασμό με τις πανέμορφες και παρθένες παραλίες της Άνδρου, τα γραφικά χωριά της, το κοσμοπολίτικο Μπατσί και τη γραφική Χώρα σας υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία και για αυτό το νησί έχει αποκτήσει πλέον πιστό κοινό.

Επιπλέον μπορείτε να δείτε και τις κρυφές ομορφιές της Άνδρου στα γραφικά χωριά της όπως το Κόρθι, η Παλαιόπολη, το Γαύριο, Στενιές, Αποίκια κ.α.

Ακόμα μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρων τα γραφικά μονοπάτια της Άνδρου, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Μουσεία στη Χώρα, τα πανηγύρια αλλά και τις ιστορικές Μονές που προσελκύουν πλήθος πιστών στο νησί.

Photo Gallery

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ